У Миколаєві пролунали потужні вибухи

Новини
Николаев

Вранці 5 серпня в одному з районів Миколаєва пролунали потужні вибухи.

Про це повідомив міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич.

«В одному з районів Миколаєва потужні вибухи. Прошу всіх не виходити з дому і триматись подалі від вікон!» – написав він.

Також російські війська вдарили ракетами поряд із Запоріжжям, заявив голова місцевої військової адміністрації Олександр Старух.

«Ворог і далі не дає спокою Запорізькому краю. Зафіксовано прихід кількох ракет поряд з обласним центром», – без конкретики написав він, пообіцявши її пізніше.

Армія рф накрила вогнем Нікопольський та Криворізький райони Дніпропетровщини. Били з різної зброї.

«По Нікополю ворог двічі поцілив із «Градів». У місто прилетіло 40 реактивних снарядів. Пошкоджено до 10 приватних будинків та господарських споруд. Сталося загорання на місцевому підприємстві – знищений автобус та кілька автівок. Людей, на щастя, не зачепило. На Мирівську громаду ворог скерував ракету X-59. Є руйнування житла. Виведений з ладу газовід. Попередньо, без постраждалих. По Криворізькому району ударили з «Ураганів» та ствольної артилерії. Під ворожий вогонь потрапили Карпівська та Зеленодольська громади. Люди неушкоджені», – йдеться в повідомленні голови ОВА Валентина Резніченка.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter