У лікарнях Маріуполя через брак медикаментів помирає кожен четвертий пацієнт – Андрющенко

Новини
мариуполь

У захопленому російськими військами Маріуполі в лікарнях через брак ліків та медиків помирає кожен четвертий пацієнт.

Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

«Медицина. Фактично в лікарнях помирає кожен четвертий пацієнт. Ліків не вистачає, цинічно пропонують «купити» в аптеках, які частково належать наближеним до пушиліна фірмам», – написав Андрющенко.

За його словами, задля облаштування «нормальних» умов для російських військових людей розміщують по коридорах. Через брак персоналу – фактично кидають на самоті, звідти і надвисока смертність.

Радник мера зазначив, що інсулінозалежні хворі в найгіршому стані в Маріуполі. Привезений з росії ендокринолог приймає лише один раз на тиждень в четвер в одній лікарні.

«Він і «роздає» інсулін в шприцах. Тому щастить не всім. Ситуацію сумісності, підбору інсуліну взагалі ніхто не контролює. Просто медицини в місті немає. Ніякої, окрім ілюзорної», – заявляє Андрющенко.

Він оприлюднив відео з лікарні, де в жахливих умовах знаходяться хворі пацієнти.

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter