На окупованих територіях рф вигадує різні схеми, щоб нав’язати російський паспорт – ГУР

Новини
паспортизация

На тимчасово окупованих територіях України російські окупанти продовжують примусову паспортизацію українського населення.

Про це повідомляє Головне управління розвідки.

Окупанти використовують різноманітні схеми, щоб змусити людей отримати російський паспорт.

Для мешканців Мелітополя та його околиць окупанти оприлюднили вимоги щодо «земельних паїв». Особи, в яких досі діють договори оренди на земельні паї, повинні переукладати його на нові. В осіб, в яких термін договору закінчився, повинні на підставі отриманого російського паспорта та відповідно до російського законодавства укласти новий договір.

У разі, якщо термін договору закінчився, а власник не з’явися, його позбавляють права власності на володіння земельними паями.

Також окупанти встановили, що з початку вересня треба змінити номерні знаки українського зразка на транспортних засобах на тимчасові. Але для цього також слід мати російський паспорт.

На окупованій території Херсонщини так звана «місцева влада» закликала сільгоспвиробників реєструвати діяльність і сплачувати «податки» за законодавством рф. Тих, хто відмовиться, позбавлятимуть права власності земельними ділянками, а власників агробізнесу висилати за межі регіону.

Ворог використовує на тимчасово окупованих територіях паспортизацію РФ для легалізації окупації, мешканців попереджають про ризики отримання «червоної макулатури», повідомляє «Центр національного спротиву», створений Силами спеціальних операцій Збройних сил України.

Мешканці нових тимчасово окупованих територій півдня України не мають нести відповідальність за російські паспорти, якщо окупанти примусять їх отримувати або оформлятимуть без відома людей, про це перший заступник керівника Херсонської обласної прокуратури Олексій Даниляк повідомив у програмі «Питання національної безпеки» з Валентиною Самар (проект Центру журналістських розслідувань).