Окупанти розпочали в ОРДЛО нову хвилю примусової мобілізації – ГУР

Новини
Солдати, мобілізовані до «армії ДНР» на окупованій території Донецької області Фото: Reuters

Російські окупанти з 1 серпня розпочали в ОРДЛО нову хвилю примусової мобілізації місцевих мешканців на війну проти України. При цьому відбирають навіть осіб, що непридатні для служби, або мали «відстрочку».

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України

«Так, у складі структурних мотострілецьких підрозділів 2 армійського корпусу (Луганськ) російських окупаційних військ проводиться формування нових та відновлення боєздатності наявних мотострілецьких батальйонів. У Луганську за 40 хвилин на ринку забрали два автобуси чоловіків, більшість із яких – вантажники. В Алчевську чоловіків забирали посеред вулиць. Населення обурене, чоловіки переховуються», – йдеться у повідомленні.

Як зазначає військова розвідка, тотальна масова примусова мобілізація триває в багатьох населених пунктах ОРДЛО. Зокрема, у місті Хрустальний окупанти збільшили кількість патрулів, які без будь-яких пояснень забирають чоловіків у військкомат. Також тривають облави на підприємствах і в комерційних установах, де працюють придатні до військової служби чоловіки.

«Водночас поширюється невдоволеність серед вже мобілізованих чоловіків ОРДЛО жахливим ставленням командування в окупаційній армії до місцевого особового складу. Зокрема, поширюється інформація, що росіянам видають сучасні бронежилети й каски, а місцевим – амуніцію зразка 1941-1945 років», – додали в ГУР.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter