ЗСУ ракетами HIMARS завдали ударів по пунктах окупантів у Мелітополі – мер Федоров

Новини
Українські артилеристи ведуть вогонь з ракетних систем M142 HIMARS Фото: Facebook Генштаб ЗСУ

ЗСУ вночі 8 серпня ракетами систем HIMARS завдали ударів по пунктах тимчасової дислокації російських військ на промислових майданчиках в окупованому Мелітополі. Знищена велика кількість військової техніки та понад 100 окупантів.

Про це повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров у Telegram.

«Сьогодні вночі високоточними ракетами HIMARS було завдано вогневого ураження по пунктам тимчасової дислокації окупаційних військ на промислових майданчиках у різних районах міста Мелітополя. За попередніми підрахунками, знищена значна кількість військової техніки. Понад 100 російських солдатів, які в цю ніч перебували в тимчасових казармах, отримали квитки на концерт Кобзону, а їхні батьки вже обирають модель та колір автомобілю Lada», – написав Федоров.

Він зазначив, що минулого тижня значну частину ПВО окупанти передислокували з Мелітополя до Херсона.

«Сьогоднішня ніч найбільш результативна та свідчить, що існуючі ворожі підрозділи ПВО вже не спроможні чинити опір HIMARS. Послаблення системи ПВО створює необхідні передумови для успішного контрнаступу на мелітопольському напрямку», – додав мер Мелітополя.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter