Окупанти посилюють тиск на населення захоплених військами рф територій України – ГУР

Новини
Російський військовий на площі Перемоги в окупованому Мелітополі Фото: РИА Новости

Російські окупанти посилюють тиск на місцеве населення захоплених військами рф територій України.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

«У Великому Бурлуку Харківської області окупаційною «адміністрацією» здійснюється тиск на місцевих підприємців з метою змушення їх до отримання паспортів рф та перереєстрації відповідно до російського законодавства. У багатьох населених пунктах окупанти погрожують закрити та «націоналізувати» підприємства. Також, буде вводитися щомісячний «податок» на кожен автомобіль підприємств у розмірі 5000 рос. рублів», – йдеться у повідомленні.

Водночас, вказали у військовій розвідці, після прибуття в Балаклію нового батальйону окупантів, зокрема з числа мобілізованих у рф колишніх кримінальних в’язнів, різко зросло агресивне ставлення до місцевого населення, жорстокість та аморальна поведінка загалом.

«Крім того, продовжуються конфлікти між підрозділами противника на етнічному підґрунті, що часто зачіпають цивільне населення. Так, на окупованій території Запорізької області у результаті такого конфлікту був застрелений заступник командира чеченської національності одного з підрозділів. А в Зеленопіллі окупант у стані алкогольного сп’яніння на БТР збив електричний стовп, через що було знеструмлено населений пункт», – зазначили в ГУР.

Крім того, на окупованій території Херсонщини, зокрема в Голій Пристані, посилюється пресинг місцевого населення на блокпостах.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter