У Міноборони рф кажуть, що «аеродром у Криму ніхто не обстрілював», у ЗСУ не коментують

Новини
Новофедоровка
Вибухи у Новофедорівці Фото: соцмережі

Міністерство оборони рф стверджує, що вибухи у Новофедорівці в окупованому Криму – «не обстріли, а детонація боєприпасів».

«Близько 15:20 на території аеродрому «Саки» в районі населеного пункту Новофедорівка на обвалованому майданчику зберігання відбулася детонація кількох авіаційних боєприпасів. Вживаються заходи щодо гасіння пожежі та з’ясування причин вибуху. За доповіддю з місця, жодного вогневого впливу на обвалованому майданчику зберігання боєприпасів на аеродромі не було», – йдеться в повідомленні.

У Міноборони рф запевняють, що «внаслідок вибуху ніхто не постраждав і авіаційна техніка на аеродромі не пошкоджена».

Російські пропагандисти заплуталися у версіях: одні говорять про удар ЗСУ з Одеси, інші – про «диверсію».

ЗСУ ситуацію не коментують.

В інтернеті очевидці публікують фото та відео диму у Новофедорівці в окупованому Криму – селі поблизу міста Саки. У соцмережах повідомляють про «чотири прильоти авіабазою» російської армії.

Також відео «задимлення» надіслали читачі Центру журналістських розслідувань.

Як зазначила головна редакторка Центру журналістських розслідувань Валентина Самар, напередодні в Новофедорівку рф завезла чергову групу курсантів.

«ЗСУ відзначили День корінних народів:) Чим важливий гарнізон та аеродром у Новофедорівці, крім того, що звідси вилітали атакувати наші міста і бази ЗСУ майже на всіх напрямках? Тут ледь не безперервно навчали курсантів – пілотів та штурманів винищувачів і штурмовиків; тренувальні польоти місцеві мешканці спостерігали над своїми головами і вдень, і вночі. Чергова група курсантів, як повідомляли наші читачі, заїхала кілька днів тому», – пише Самар.

Як пишуть кримські пропагандистські ЗМІ, за інформацією очевидців, вибухи пролунали близько 15.00 сьогодні, їх було кілька. Офіційних коментарів окупантів із цього приводу поки що немає.

Що спричинило вибухи не уточнюється. Над селищем піднімаються клуби чорного диму. Також задимлення видно над морем.