Що залишилося від авіабази в Новофедорівці: літак, що згорів – опубліковано коротке відео

Новини
война
Вибухи на авіабазі рф у Новофедорівці в окупованому Криму, 09.08.2022 Фото: соцмережі

У соцмережах публікують коротке відео російського військового літака, що згорів, який згорів внаслідок вибухів на авіабазі в Новофедорівці в окупованому Криму.

На відео видно, як пожежники гасять літак.

Міноборони України прокоментувало вибухи на авіабазі російських військових у Новофедорівці в окупованому Криму, нагадавши про «заборону куріння у заборонених місцях».

«Щодо пожежі на території аеродрому «Саки» в районі населеного пункту Новофедорівка у тимчасово окупованому росією Криму. Міноборони України не може встановити причину займання, однак вкотре нагадує про правила пожежної безпеки та заборону куріння у невстановлених місцях. Факт пожежі може бути використаний країною-терористом в інформаційній війні. Не виключаємо, що окупанти «випадково» знайдуть якісь характерні «шеврон», «візитівку» чи навіть «ДНК». Принагідно звертаємо увагу, що одяг з бавовни дуже гігієнічний. Зберігайте спокій та вірте Збройним Силам України!».

Міністерство оборони рф стверджує, що вибухи у Новофедорівці в окупованому Криму – «не обстріли, а детонація боєприпасів». У Міноборони рф запевняють, що «внаслідок вибуху ніхто не постраждав і авіаційна техніка на аеродромі не пошкоджена». Російські пропагандисти заплуталися у версіях: одні говорять про удар ЗСУ з Одеси, інші – про «диверсію».

Колаборант Сергій Аксенов, якого російські окупанти призначили «головою Криму», заявив, що у Новофедорівці, «цивільне населення за медичною допомогою не зверталося».

Також відео «задимлення» надіслали читачі Центру журналістських розслідувань.

Як зазначила головна редакторка Центру журналістських розслідувань Валентина Самар, напередодні в Новофедорівку рф завезла чергову групу курсантів.

«ЗСУ відзначили День корінних народів:) Чим важливий гарнізон та аеродром у Новофедорівці, крім того, що звідси вилітали атакувати наші міста і бази ЗСУ майже на всіх напрямках? Тут ледь не безперервно навчали курсантів – пілотів та штурманів винищувачів і штурмовиків; тренувальні польоти місцеві мешканці спостерігали над своїми головами і вдень, і вночі. Чергова група курсантів, як повідомляли наші читачі, заїхала кілька днів тому», – пише Самар.