СБУ зібрали докази, що військовий рф наказав розстріляти цивільних на Київщині

Новини
Антон Струєв

СБУ повідомила про підозру старшому лейтенанту збройних сил рф Антону Струєву із позивним «Беркут», який наказував розстрілювати цивільних у Броварському районі Київської області.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

СБУ зібрала докази того, що кадровий російський офіцер віддавав накази про розстріл мирних мешканців під час окупації села на Київщині.

Йдеться про командира розвідувального батальйону 15-ї «миротворчої» бригади 2-ї гвардійської загальновійськової армії центрального військового округу рф.

У розпорядженні СБУ — перехоплена телефонна розмова, в якій «Беркут» дає підлеглому злочинний наказ: «Та валіть там усіх нах*й! Є цивільні — нах*й, с*ка, всіх!».

За даними слідства, окупант не обмежувався лише наказами. У селах Мокрець і Заворичі він особисто брав у полон беззбройних мирних мешканців і жорстоко, із застосуванням тортур, допитував їх.

Антон Струєв вимагав від цивільних надати інформацію про військовослужбовців ЗСУ, бійців тероборони та патріотично налаштованих односельців.

Слідство встановило, що вранці 22 березня після одного з таких жорстких допитів підлеглі «Беркута» взяли на приціл місцевого мешканця, який випадково опинився поряд.

У момент, коли цивільний повернувся до них спиною, струєв наказав стріляти в нього. Окупанти залишили чоловіка помирати.

Після важкого поранення той вижив. Він упізнав свого вбивцю та готовий свідчити проти нього в міжнародному суді.

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter