Війська рф вдарили з «Градів» по Нікополю: загинули троє людей, дев’ять – поранені

Новини
Наслідки обстрілу військами рф Нікополя на Дніпропетровщині Фото: t.me/s/dnipropetrovskaODA

Російські війська вночі 11 серпня обстріляли з РСЗВ «Град» Нікополь на Дніпропетровщині. Внаслідок атаки загинули троє людей, ще дев’ять отримали поранення. В місті пошкоджені понад 40 багатоповерхівок, три школи та магазини. Перебита лінія електропередач.

Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко у Telegram.

«Нічна російська атака на область забрала життя 3-х людей, 9-ро поранені, 4-ро з них у лікарні», – написав Резніченко.

Він зазначив, що російська армія атакувала чотири райони області. При цьому Нікопольський район ворог тричі обстріляв з «Градів». Зафіксовано 120 прильотів.

У Нікополі понівечені понад 40 багатоповерхівок. П’ять квартир зруйновані. Рятувальники розбирають завали і шукають людей.

Пошкоджені три школи, кілька магазинів, гаражі та автівки. Перебита лінія електропередач. Без світла понад 6 000 нікопольчан.

У Червоногригорівській громаді є руйнування у 14 будинках, зачепило амбулаторію, магазин та стадіон. До тисячі людей без електрики.

У Криворізькому районі під вогонь російських РСЗВ «Ураган» потрапила Зеленодольська громада. Сталося кілька пожеж. Полум‘я вогнеборці приборкали. Люди неушкоджені.

У Синельниківському районі ворог ударив по Великомихайлівській громаді. Пошкоджені млин та будинки. Постраждало подружжя – жінка у лікарні.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter