Через власні потреби та санкції рф не зможе виконати експортні замовлення на бронетехніку – розвідка Британії

Новини
Знищений українськими захисниками російський танк Т-72 Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Британська розвідка вважає, що росія навряд чи зможе виконати деякі експортні замовлення на бойові броньовані машини через великий попит на них для власних збройних сил в Україні та посилення впливу західних санкцій.

Про це повідомляє у щоденному огляді Міністерство оборони Великої Британії.

«Малоймовірно, що росія зможе виконати деякі експортні замовлення на бойові броньовані машини через винятковий попит на машини для власних військ в Україні і посилення впливу західних санкцій», – йдеться у повідомленні.

На підтвердження цього британська розвідка вказує, що нещодавно білорусь оприлюднила деталі нового модернізованого основного бойового танка T-72B. Ймовірно, Білорусь розробила це альтернативне рішення замість програми модифікації основних танків, яка раніше була укладена з російською державною компанією «Уралвагонзавод».

«росія давно вважає оборонну промисловість одним із своїх найважливіших експортних успіхів. Однак її військово-промисловий потенціал зараз перебуває під значним тиском, а довіра до багатьох систем озброєнь підірвана їх асоціацією з поганою дією російських військ у війні в Україні», – зазначається в огляді.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter