Зеленський запропонував Раді продовжити воєнний стан та загальну мобілізацію в Україні на 90 діб

Новини
Президент України Володимир Зеленський Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради пропозиції про продовження терміну воєнного стану та терміну проведення загальної мобілізації в Україні ще на 90 діб.

Відповідні документи 12 серпня були зареєстровані у парламенті.

Зокрема, Зеленський направив до Верховної Ради законопроєкт №7664 про затвердження указу президента №573 від 12 серпня «Про продовження терміну дії воєнного стану в Україні», згідно з яким воєнний стан в Україні триватиме з 5:30 23 серпня 2022 року терміном на 90 діб.

Також глава держави направив у парламент законопроєкт №7665 про затвердження указу президента №574 від 12 серпня, яким термін загальної мобілізації продовжується з 23 серпня на 90 діб.

Тексти законопроєктів на сайті Верховної Ради наразі відсутні.

Як повідомлялось, 22 травня Верховна Рада продовжила дію воєнного стану в Україні до 23 серпня 2022 року. Воєнний стан діє в Україні з 24 лютого через напад росії.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter