ЗСУ знищили з HIMARS штаб ПВК «Вагнер» у Попасній, місце якого засвітив російський пропагандист

Новини
Знищений ЗСУ штаб ПВК «Вагнер» в окупованій Попасній Фото: росіські Telegram-канали

Збройні Сили України 14 серпня завдали удар з ракетної системи M142 HIMARS по штабу ПВК «Вагнер» у Попасній на окупованій Луганщині, місце розташування якого засвітив російський журналіст-пропагандист Сєргєй Срєда, який 8 серпня приїзжав до «вагнерівців».

Про це повідомив журналіст Денис Казанський у Facebook.

«Розташування найманців із ПВК «Вагнера» у Попасній знищено точним ударом «Хаймарсу». Здавалося б, новина буденна, якби не одна обставина. Місце дислокації вагнерівців спалив російський воєнкор-дегенерат, який виклав її фотографії у свій телеграм-канал. Після чого з найманцями сталася чергова «кумедна історія», які вони так люблять», – написав Казанський.

Він також опублікував скріншоти повідомлень і фото про відвідання штабу ПВК «Вагнер» які «воєнкор Срєда» вже видалив.

Про удар ЗСУ по штабу «вагнерівців» у Попасній і повідомляють і російські Telegram-канали, які опублікували фото обстріляної бази, яка була облаштована у покинутій мешканцями житловій п’ятиповерхівці.

Геолокацію штабу ПВК «Вагнер», яку засвітів «воєнкор Срєда», опублікувала і російська служба Радио Свобода. Вона зазначає, що вагнерівські Telegram-канали підтверджують інформацію про обстріл.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitte