Партизани пошкодили залізничний міст біля Мелітополя, ЗСУ зробили «остаточно непроїздним» Антоновський міст у Херсоні

Новини
Фото: t.me/ivan_fedorov_melitopol

У Запорізькій області українські сили спротиву пошкодили залізничний міст біля окупованого Мелітополя. В ніч на неділю ЗСУ знову завдали удар по Антонівському мосту у Херсоні, внаслідок якого він став «остаточно непроїздним». Таким чином вдалося пошкодити всі стаціонарні канали поставок важкого озброєння окупантів з лівого на правий берег Дніпра на Херсонщині.

Про пошкодження залізничного мосту повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров у Telegram.

«Мінус один залізничний міст на південно-західному напрямку від Мелітополя дорівнює повну відсутність російських ешелонів зі сторони Криму. Сили спротиву настільки допомогли мосту «втомитись», що рашисти не в силах його відновити вже другу добу», – написав Федоров.

Він додав, що з 13 серпня у Мелітополі та найближчих населених пунктах окупанти проводять масові фільтраційні заходи, «але жодного партизана так і не знайшли». «Слава мелітопольським партизанам за щоденні героїчні успіхи в тилу ворога», – додав Федоров.

Крім того, Збройні Сили України в ніч на 14 серпня завдали ще одного удару по Антонівському мосту в окупованому Херсоні, повідомила керівниця об’єднаного пресцентру Сил оборони об’єднаного комадування «Південь» Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону.

«Ми продовжуємо вогневий контроль за транспортними і логістичними артеріями на тимчасово окупованій території, оскільки маємо чіткий намір допомогти окупантами прийняти правильне рішення і направити їх чергові «жести доброї волі» в потрібному нам напрямку», – сказала Гуменюк.

За її словами, новий удар по Антонівському мосту було завдано для того, щоб закріпити його статус «остаточно непроїзного».

«Це означає, що важка техніка і перевезення запасів боєприпасів надзвичайно ускладнені аж до неможливості», – додала Гуменюк.

Вона також зазначила, що наразі керівний склад військових підрозділів окупантів використовує на Правобережжі «залишки транспортних шляхів» для власної евакуації на лівий берег Дніпра.

Як повідомлялося, у ніч на 24 липня на околицях тимчасово окупованого Мелітополя сили опору організували кілька диверсій, у тому числі на залізниці. Вибухом було пошкоджено залізничну інфраструктуру в Мелітопольському районі, яка використовувалася окупантами для перевезення військової техніки та особового складу у напрямку Василівки та Токмака.

В ніч на 8 серпня Збройні Сили України знову завдали удар по Антонівському та Каховському мостах на окупованій Херсонщині. Також знищено кілька баз збереження боєприпасів російських військ. Представник окупаційної «адміністрації»Херсонщини Кирило Стремоусов заявив російським ЗМІ, що внаслідок удару ЗСУ жодних критичних пошкоджень мосту немає, однак відкриття руху по ньому відкладається. Також згоріла техніка, задіяна для ремонтних робіт після попередніх обстрілів. У мережі з’явилось відео наслідків нічного удару ЗСУ по Антонівському мосту в Херсоні.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitte