На півночі Криму окупанти сподівалися «сховати» техніку і склади від українських HIMARS — Владислав Селезньов

Новини
Селезнев
Владислав Селезньов, військовий експерт, полковник Фото: investigator.org.ua

Ефективна робота ЗСУ змушує російських окупантів відводити сили та засоби подалі від лінії фронту, зокрема й на територію Джанкойського району на півночі окупованого Криму, де 16 серпня вибухнув російський склад з боєприпасами.

Про це в ефірі програми «Питання національної безпеки» з Валентиною Самар повідомив військовий експерт, полковник Владислав Селезньов.

За його даними, на цю ділянку окупанти довгий час стягували озброєння і військову техніку частин та підрозділів чотирьох армій збройних сил рф з Далекого Сходу. 

«На півночі Криму чимало розосереджених сховищ, де зберігаються снаряди до ствольної артилерії, до РСЗВ. Чому так сталося? Останні тижні українці демонструють ефективну роботу РСЗВ класу HIMARS, ствольної артилерії, яка спроможна діяти на великих відстанях з ювелірною точністю. Тому росіяни почали відтягувати подалі від лінії фронту ті самі склади з боєприпасами», — сказав Владислав Селезньов.

Саме це озброєння російські війська планували застосувати під час чергового наступу в напрямку Запоріжжя, Миколаєва чи Кривого Рогу. 

За його оцінкою, вибухи на військовій авіабазі «Саки» в Новофедорівці та знищення складу боєприпасів у Джанкойському районі кардинально не змінять плани Кремля щодо окупованих територій Херсонської та Запорізької області, втім вони вносять «дисбаланс і знервування в дії і місцевих гауляйтерів, і тамтешніх військових керманичів».

  • Як повідомлялось, вранці 16 серпня в окупованому Криму сталися вибухи у російській військовій частині у Джанкойському районі. У повітря злетів склад боєприпасів, які детонували упродовж кількох годин. 
  • Склад окупанти влаштували на старій фермі у селі Майське. Вибухи пошкодили полотно залізниці на лінії Джанкой-Феодосія-Керч. Одночасно загорілась трансформаторна підстанція у Джанкої. Причиною вибуху складу боєприпасів Міноборони рф назвало диверсію.
  • До того, 9 серпня, сталися вибухи на території військового аеродрому «Саки» в Новофедорівці. Генштаб ЗСУ повідомив про знищення 9 російських літаків.  Як стало відомо Центру журналістських розслідувань, внаслідок вибухів було знищено 15 літаків.