Словаччина постачатиме Україні зброю попри всі зусилля рф завадити цьому – міністр оборони

Новини
Словакия
Перевезення САУ Zuzana 2 із Словаччини до України. Серпень 2022 року. Фото: twitter.com/JaroNad

Міністр оборони Словаччини Ярослав Надь заявив, що словацький уряд не припинятиме військової підтримки України, незважаючи на всі зусилля росії вплинути на суспільну думку в його країні з цього приводу.

Про це повідомляє EuroNews.

На думку міністра, не надто високі цифри підтримки словаками цієї урядової ініціативи пов’язані із активністю в його країні російської пропаганди, яка докладає значних зусиль, щоб заблокувати процес передачі озброєння Україні.

«Російська пропаганда робить усе можливе, аби змінити настрої населення, щоб зупинити або заблокувати подальшу передачу військової техніки Україні, але уряд, безумовно, вирішив продовжувати цей процес, тому що нам потрібно допомагати українцям – вони на це заслуговують, і ми дуже добре розуміємо, що таке окупація», – сказав він.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter