Обстрілами Харкова рф змушує Україну тримати значні сили на цьому напрямку – розвідка Британії

Новини
Наслідки обстрілу військ рф Харкова, 19.08.2022 Фото: t.me/synegubov

У британській розвідці вважають, що російські війська щоденно обстрілюють Харків, аби таким чином змусити Україну тримати значні сили на цьому напрямку.

Про це у щоденному огляді повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

«Війська росії порівняно незначно утримують Харківський напрямок, але продовжують проводити локальні рейди та обстріли українських сил. Ймовірно, вони намагаються змусити Україну утримувати значні сили на цьому фронті, щоб запобігти використанню їх сил для контратаки деінде», – йдеться у повідомленні.

Як вказують у британській розвідці, незважаючи на те, що лінія фронту в цьому секторі мало посунулася з травня, Харків є одним із найбільш обстрілюваних міст від початку повномасштабного вторгнення, коли російські сили, ймовірно, мали на меті досягти його околиць за 24 години.

«Харків, що зараз знаходиться за 15 км від лінії фронту, дуже потерпає, оскільки до нього дістає більшість російських артилерійських систем. Залпові ракетні установки та загалом неточна місцева зброя спричинили спустошення у значних частинах міста», – йдеться у огляді.

Як повідомлялось, вранці 19 серпня російські окупанти обстріляли Харків. Влучили у житлову будівлю та інфраструктурний об’єкт. Одна людина загинула. У місті оголошений День жалоби у пам’ять усіх жителів, які загинули під час війни. Внаслідок обстрілу віськ рф в ніч на 18 серпня у місті загинули 17 людей і ще 42 були поранені.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitte