У Криму повідомляють про вибухи у небі у районі Євпаторії

Новини

В окупованому Криму жителі повідомляють про вибухи в небі над селом Уютне Сакського району, що неподалік Євпаторії. В окупаційній «владі» заявили про роботу росіської системи ППО.

Про запуск зенітних ракет в небі на Уютним Центру журналістських розслідувань повідомили читачі з окупованого Криму.

Раніше вони передали ЦЖР фото зенітного підрозділу ЗС рф, який розташовується біля села Молочне, що поряд з Уютним. На його озброєнні стоять ЗРК С-300.

Російський ЗРК С-300 біля села Молочне під Євпаторією в окупованому Криму, серпень 2022 року Фото: investigator.org.ua

Інформацію, а також фото відео про вибухи в Євпаторії передають кримські Telegram-канали.

«Мешканці Євпаторії повідомляють про роботу засобів ППО ЗС РФ над селом Уютним у Сакському районі Республіки Крим», – пише Telegram-канал «ЧКХ».

Він опублікував фото інверсійного сліду, ймовірно, зенітної ракети у небі над Уютним.

У свою чергу, про вибухи у небі повідомляє та публікує відповідні фото Telegram-канал «Крымський ветер».

«Над Євпаторією близько 20.15 був довгий гул, сильний вибух та яскравий спалах. Дуже схоже на роботу ППО», – йдеться у повідомленні.

Пізніше канал опублікував відео польоту та вибуху, ймовірно, зенітної ракети, яка вражає ціль в небі, яку не видно.

«І ще з Євпаторії. П’ятничний вечір перестає бути млосним. Що збили та чи збили, незрозуміло… Наші джерела повідомляють, що «комплекс С-400 ракетою збив мету над Євпаторією». Що за ціль, поки що мовчать. Пусків ракет було два», – пише «Кримський вітер».

Ситуацію з вибухами на небі над Євпаторією прокоментував радник так званого «голови Криму» Олег Крючков.

«В Євпаторії, ймовірно, спрацювала система ППО. Крим під надійним захистом», – написав він у Telegram.

Село Уютне розташоване з північного боку озера Сасик-Сиваш. Селище Новофедорівка та військовий аеродром «Саки» – на південній стороні озера.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter