Майже 9 тисяч українських героїв загинули у повномасштабній війні з рф – Залужний

Новини
Залужный
Валерій Залужний, фото: mil.gov.ua

Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний заявив, що у повномасштабній війні з рф загинуло майже 9 тисяч українських героїв.

«У цій війні беруть участь не лише військовослужбовці й не лише ті, хто взяв до рук зброю, – наші маленькі дітки, які зовсім ні в чому не винні, крім того, що вони народилися саме тут і саме в цей час. Вони справді нічого не розуміють, що відбувається, але однозначно потребують захисту і біля Соледара, Бахмута, Великої Новосілки, і тут, тому що їхній батько пішов на фронт і, можливо, входить до тих майже 9 тис. героїв, які загинули», – сказав він на форумі «Захисники. Перекличка», цитує Залужного Інтерфакс-Україна.

Загальні бойові втрати російської армії з 24.02 по 22.08 орієнтовно склали:

особового складу 45400 (+200) осіб ліквідовано
танків ‒ 1919 (+7) од,
бойових броньованих машин ‒ 4230 (+6) од,
артилерійських систем – 1032 (+4) од,
РСЗВ – 266 (+0) од,
засоби ППО – 145 (+4) од,
літаків – 234 (+0) од,
гелікоптерів – 198 (+1) од,
БПЛА оперативно-тактичного рівня – 815 (+9),
крилаті ракети – 194 (+4),
кораблі /катери – 15 (+0) од,
автомобільної техніки та автоцистерн – 3149 (+6) од,
спеціальна техніка – 99 (+0).

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter