рф будує плавучий міст через Дніпро після пошкодження ЗСУ Антонівського мосту – розвідка Британії

Новини
Облаштована окупантами паромна переправа біля пошкодженного ЗСУ Антонівського мосту у Херсоні Фото: РИА Новости

За даними британської розвідки, рф почала будувати під Херсоном плавучий міст з барж через Дніпро поруч Антонівським мостом, який отримав значні пошкодження після чергового удару ЗСУ.

Про це у щоденному огляді повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

«На вихідних росія, ймовірно, почала переміщувати баржі на позицію для будівництва великого понтонного мосту через річку Дніпро, безпосередньо біля пошкодженого Антонівського мосту. Переправа є ключовою ланкою між окупованим росією Херсоном та сходом», – йдеться у повідомленні.

Як вказують у британській розвідці, протягом останніх тижнів російські сили та місцеві цивільні покладалися на поромну переправу через Дніпро.

«Якщо Росія добудує імпровізований міст, це майже напевно збільшить пропускну здатність. Проте плавучий міст, скоріш за все, теж залишатиметься вразливим для українських атак», – йдеться в огляді.

Оперативне командування «Південь» повідомило, що ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ 22 серпня суттєво пошкодили Антонівській міст біля Херсону.

«Суттєве ураження нанесено Антонівському мосту, підтверджено вагому ступень пошкодження мосту через Каховську ГЕС, знищено склад ворожих боєприпасів в Каховці», – йдеться у повідомленні.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitte