У Херсоні вчинили замах на колаборанта Телегіна з окупаційної «адміністрації» Херсонщини, він вижив

Новини
Ігор Тєлєгін, колаборант, Фото з соцмережі

У Херсоні 22 серпня було скоєно замах на колаборанта Ігоря Телегіна, призначеного окупантами на посаду заступника «глави департаменту внутрішньої політики військово-цивільної адміністрації Херсонської області». Він вижив і доставлений з пораненнями та контузією до лікарні.

Про це російським пропагандистським ЗМІ повідомив так званий «заступник голови військово-цивільної адміністрації» Кирило Стремоусов.

«Було скоєно замах на заступника глави департаменту внутрішньої політики Ігоря Телегіна, він живий-здоровий, з ним все гаразд, скоро приступить до роботи. Спрацював саморобний вибуховий пристрій, зважаючи на все, діяли непрофесіонали. Намагаються встановити [причетного]», – сказав Стремоусов

Автомобіль Телегіна був підірваний 22 серпня близько 18:00 вибуховим пристроєм, встановленим на узбіччі проїжджої частини вулиці Карбишева. З контузією та пораненнями колаборанта доставили до лікарні.

За інформацією херсонського видання МОСТ, до війни Телегін очолював Херсонську організацію Української спілки ветеранів Афганістану. Місцеві ветерани-афганці називали Телегіна фейковим ветераном, бо він носив нагороди, які йому ніколи не присвоювали.

У 2000-х роках Телегін був членом Херсонського виконкому та займався бізнесом, пов’язаним із пасажирськими перевезеннями. Пізніше перекваліфікувався у «режисери» і почав знімати кіно. Був багаторічним учасником фестивалів в окупованому Севастополі.

У 2020 році очолював Херсонську обласну організацію політичної партії «Блок Володимира Сальдо», від якої і балотувався до Херсонської міськради, та працював у штабі кандидата в мери Володимира Сальдо, де знімав кіно про «героїчні віхи» його життя.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitte