Шість місяців війни стали дорогими та стратегічно шкідливими для рф – розвідка Британії

Новини
Фото: ТАСС

Британська розвідка вважає, що шість місяців війни проти України стали дорогими та стратегічно шкідливими для росії. Становище російської армії суттєво погіршилося, дипломатичні і економічні позиції рф значно послабились.

Про це у щоденному огляді повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

«З 2014 року російський президент Владімір Путін намагався застосувати поєднання сили та дипломатії примусу, щоб зміцнити вплив росії в Україні, а також втручатися в її суверенні справи», – йдеться у повідомленні.

У британській розвідці нагадали, що росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну шість місяців тому з метою повалення уряду та окупації більшої частини країни. Однак, у квітні російські лідери зрозуміли, що їм це не вдалося, і повернулися до більш скромних цілей на сході та півдні України.

«Наступ на Донбасі рухається з мінімальним прогресом і росія очікує масштабну контратаку України. В оперативному відношенні росія потерпає від нестачі боєприпасів, транспорту й особового складу. Моральний дух у багатьох військових підрозділах низький, становище армії суттєво погіршилося. Дипломатичний вплив росії зменшився, а довгострокові економічні перспективи – похмурі. Після шести місяців війна росії виявилася для неї дороговартісною і завдала стратегічної шкоди», – йдеться у огляді.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitte