рф активізувала зусилля на Донбасі, щоб відволікти ЗСУ на тлі повідомлень про плани контрнаступу України – розвідка Британії

Новини
Російські військові на БТР-82А Фото: РИА Новости

За даними британської розвідки війська рф активізувала зусилля на Донбасі з метою відтягнути підрозділи ЗСУ на тлі повідомлень, що Україна планує великий контрнаступ.

Про це у щоденному огляді повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

«За останні п’ять днів, ймовірно, посилилася інтенсивність російських обстрілів на донецькому напрямку. На північ від Донецька точаться інтенсивні бої поблизу міст Сіверськ і Бахмут. Проросійські сепаратистські бойовики, ймовірно, трохи просунулися до центру села Піски, що поблизу Донецького аеропорту», – йдеться у повідомленні.

Однак, вказують у британській розвідці, загалом російські війська не мають територіальних здобутків.

«Існує реалістична ймовірність того, що росія активізувала свої зусилля на Донбасі, намагаючись відтягнути або зв’язати додаткові українські підрозділи на тлі припущень про те, що Україна планує великий контрнаступ», – йдеться у огляді.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter