Ударом ЗСУ зруйнована одна з найбільших військових баз окупантів у Мелітополі – мер Федоров

Новини
Вибух на військовій базі військ рф в окупованому Мелітополі пысля удару ЗСУ Фото: t.me/ivan_fedorov_melitopol

Точним ударом ЗСУ вночі 28 серпня знищена одна з найбільших військових баз, яку російські окупанти облаштували у Мелітополі.

Про це повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров у Telegram.

«О першій годині мешканці всіх районів чули гучні вибухи. Перший з них був такої сили, що у деяких домах тремтіли вікна і посипалася штукатурка. Чекаємо підтвердження того, що ЗСУ ювелірно точними ударами відмінусували ще одну базу окупантів», – написав Федоров.

Пізніше він повідомив, що у Мелітополі «зруйновано одну з найбільших ворожих військових баз на територій заводу «Автокольорлит».

Також Федоров зазначив, що в селищі Мирному Мелітопольського району зруйновано одну з будівель, в якій велась підготовка до псевдореферендуму.

«Пізніше дамо детальнішу інформацію про втрати ворога, проте одне можемо сказати напевно – окупантам на українській землі м’яко кажучи некомфортно і їм тут не раді. Вже протягом 3-х тижнів кожного дня у них щось трапляється. Чекаємо на жест доброї волі – вони мають піти з тимчасово окупованих територій», – додав мер Мелітополя.

Видання «РИА Мелитополь» опублікувало відео місцевих мешканців, на якому видно невдалі спроби засобів ППО російських окупантів збити ракети, запущені ЗСУ.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter