Указ Путіна про збільшення армії навряд чи суттєво допоможе рф у війні проти України – розвідка Британії

Новини
Фото: AP

У британській розвідці вважають, що указ президента рф Володимира Путіна від 25 серпня про збільшення чисельності російської армії навряд чи суттєво підвищить бойову потужність росіїу війні проти України.

Про це у щоденному огляді повідомляє Міноборони Великої Британії.

Британська розвідка проаналізувала указ Путіна, яким він розпорядився збільшити розмір армії рф на близько 140 тисяч осіб та доручив російському уряду виділити на це відповідні кошти.

«Залишається незрозуміло чи росія спробує зробити це шляхом рекрутингу більшої кількості добровольців-контрактників, чи шляхом збільшення призову. У будь-якому випадку, згідно з чинним законодавством, цей указ навряд чи принесе суттєвий прогрес у посиленні бойової потужності росії в Україні. Адже росія втратила десятки тисяч військових, нових контрактників – мало, а призовники принаймні технічно не зобов’язані виконувати завдання за межами території росії», – йдеться в огляді.

Як повідомлялося, 25 серпня президент рф Володимир Путін підписав указ, згідно з яким штатна чисельність збройних сил рф буде збільшена на 137 тисяч осіб – до 2 039 758 одиниць, у тому числі 1 150 628 військовослужбовців.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitte