У Мелітопольскому районі знайшли повішеним головного поліцая селища Михайлівка Андрія Рижкова

Новини
Андрій Рижков, колаборант Фото: ria-m.tv

На окупованій території Запорізької області у селищі Михайлівка Мелітопольского району знайшли повішеним колаборанта Андрія Рижкова, якого російські загарбники призначили «начальником відділку поліції».

Про це повідомляє Центр національного спротиву України.

«У Михайлівці (Мелітопольський район) знайшли повішеним Андрія Рижкова, який називав себе керівником окупаційної поліції. Рижков раніше був українським прикордонником, після виходу у відставку заснував громадську організацію «Прикордонники Михайлівщини». Однак після окупації сам звернувся до російських загарбників і запропонував себе в ролі «начальника поліції», – йдеться в повідомленні.

У Центрі національного спротиву зазначили, що «колабораціонізм шкідливий для здоров’я».

«Зауважимо, напередодні вибухнув автомобіль самопроголошеного селищного голови Михайлівки Івана Сушка. Сушко очолював окупаційну владу в селищі з квітня. До цього він працював тамадою та мав політичний досвід, коли балотувався до сільради від ОПЗЖ. Як бачимо, російська федерація несе лише смерть. Відтак ми закликаємо мешканців тимчасово окупованих територій евакуюватись на час операції ЗСУ зі звільнення регіону», – заявили у Центрі.

Як повідомляє видання «РИА Мелитополь», Рижкова знайшли повішеним 27 серпня – у день похорон підірваного партизанами гауляйтера Михайлівки Сушка.

«Повісився колаборант саме у день похорону підірваного зрадника Сушка. Мабуть, розумів зрадник поліцай, яку долю йому уготовали окупанти за те, що проморгав момент закладки вибухівки під машиною гауляйтера, що вирушив на концерт Кобзона», – йдеться у публікації.

Якповідомлялось, 24 серпня на окупованій території Запорізької області партизани підірвали автомобіль призначеного російським загарбниками гауляйтера селища Михайлівка Мелітопольського району Івана Сушка. У критичному стані його доправили до лікарні, де він і помер.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitte