ОК «Південь» не підтвердило інформацію CNN про звільнення чотирьох селищ під Херсоном

Новини
Фото: Facebook Генштаб ЗСУ

В оперативному командуванні «Південь» не підтвердили інформацію каналу CNN про нібито звільнення чотирьох селищ у Херсонській області під час наступу Збройних Сил України.

Про це в ефірі національного телемарафону заявила речниця ОК «Південь» Наталія Гуменюк.

За її словами, командування поки не підтверджуватиме жодної подібної інформації, оскільки операція триває, а результати стануть відомі лише тоді, коли це буде можливо.

«На відміну від телекомпанії CNN, я дуже хвилююся за мешканців цих населених пунктів і ті підрозділи, які ведуть за них бої», – сказала Гуменюк.

29 серпня канал CNN опублікував інформацію про нібито звільнення чотирьох населених пунктів у Херсонській області під час наступу ЗСУ – журналісти посилалися на неназване джерело в українській армії. На прохання командування, ми не розкриваємо назви населених пунктів, які згадали американські журналісти.

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter