рф планує укріпити оборону Криму призовниками з Москви та Санкт-Петербургу – ГУР

Новини
Призовники на призовному пункті у Москві Фото: gur.gov.ua

росія планує укріпити оборону окупованого Криму призовниками з Москви та Санкт-Петербургу, а також строковиками.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

«Військові комісаріати вже навіть московської та ленінградської областей, в тому числі Москви та Санкт-Петербургу, отримали вказівки стосовно масового призову на військову службу місцевих жителів. Призваними під час прихованої мобілізації «москвичами» та «пітерцями» будуть комплектуватися військові частини дислоковані в Криму», – йдеться у повідомленні.

За інформацією військової розвідки, з метою доукомплектування військових частин зс рф, дислокованих на тимчасово окупованій території АР Крим, та посилення оборони Кримського півострову командувачем Південного військового округу генералом армії Дворніковим Олександром Володимировичем (т.зв. «сирійським м’ясником») було прийнято рішення відправити до Криму 1200 військовослужбовців строкової служби.

«Оскільки на території ТОТ АР Крим бойові дії поки що не проводяться, то цим військовослужбовцям не пропонують підписувати контракт, що може свідчити про економію коштів та небажання виплачувати всіх визначених законодавством рф надбавок. 1200 військовослужбовців строкової служби будуть служити та помирати під ударами українських військ та від рук «партизанів» за зарплату строковика, а це близько 5 тис. рублів (біля 82 доларів США)», – вказали в ГУР.

Крім того, зазначили у військовій розвідці, економія державних російських коштів також відбудеться і за рахунок невиплати компенсації у разі загибелі військовослужбовців, адже участь строковиків у бойових діях російська федерація заперечує.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter