Швеція надасть боєприпаси для артилерії ЗСУ, та розглядає можливість передачі САУ Archer і ПЗРК RBS70

Новини
Шведська самохідна артилерійська установка Archer Фото: BAE Systems

Швеція в рамках вже сьомого пакету допомоги Україні надасть ЗСУ партію боєприпасів вартістю 500 млн шведських крон (близько 50 млн євро). Крім того розгляне можливість передачі Україні самохідних артилерійських установок Archer та переносних зенітно-ракетних комплексів ПЗРК RBS70.

Про це повідомила міністерка закордонних справ Швеції Анн Лінде у Twitter.

«Уряд Швеції представляє 7-й військовий пакет для ЗСУ з артилерійськими боєприпасами на суму 500 млн шведських крон. Це не останній пакет. Шведське управління з питань військового забезпечення (FMV) та Збройні сили розглянуть можливість надати шведські артилерійські установки Archer, переносні зенітно-ракетні комплекси RBS70 та інше. Швеція залишається з Україною», – написала Лінде.

Шведський переносний зенітно-ракетний комплекс RBS70 Фото: армія Чехії / Twitter

29 серпня під час візиту до Стокгольма міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба звернувся до шведського уряду з проханням надати Україні артилерійські снаряди, САУ Archer та ПЗРК RBS70.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter