На Херсонщині ЗСУ знищили понтонну переправу окупантів в районі Дар’ївки

Новини
Супутниковий знімок зведеного окупантами понтонного мосту біля Дар’ївського мосту, 29.08.2022 Фото: Twitter Tim Ehrhart

На Херсонщині ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ точними ударами знищили понтонну переправу, зведену окупантами в районі Дар’ївки. Крім того, завдяки щільному вогневому контролю суттєво пошкоджені Каховський і Дар’ївський мости, що виключило їх використання ворогом для підтягування техніки та боєприпасів.

Про це повідомляє Оперативне командування «Південь».

«Ракетно-артилерійськими підрозділами в рамках виконання вогневих завдань нанесено удари по пунктах управління безпілотними літальними апаратами, станціям радіоелектронної боротьби і радіолокаційним, реактивним системам залпового вогню та засобам протиповітряної оборони ворога. Утримування Каховського і Дар’ївського мостів під щільним вогневим контролем виключило їх використання ворогом для підтягування техніки та боєприпасів. Влучання результативні, пошкодження суттєві. Налагоджену окупантами понтонну переправу в районі Дар’ївки знищено», – йдеться у повідомленні.

Крім того, українською авіацією нанесено 2️4️ удари по місцям зосередження противника, його сил та засобів, командним та опорним пунктам, логістичним центрам, транспортним шляхам та бойовим позиціям.

«Внаслідок наших вогневих зусиль ворог зменшив свою присутність на 2️0️1️ рашиста, 1️2️ танків Т-72 та 1️8️ одиниць авто-бронетехніки. Влучно знищені важка вогнеметна система «Сонцепьок», зенітно-ракетний комплекс «Бук-М3», 5️ гаубиць «Мста-Б», самохідна гаубиця «Акація», 2️ самохідні артустановки, 3️ мобільних міномети», – додали в ОК «Південь».

Також ліквідовано 6️ складів ворожих боєприпасів в Бериславському, Генічеському та Херсонському районах, а також командні пункти 331-го парашутно-десантного і 56-го десантно-штурмового полків.

Остаточні втрати ворога дорозвідуються.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter