Україна повернула з російського полону 14 захисників

Новини
обмен

У межах роботи Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими у Донецькій області 2 вересня відбувся черговий обмін військовополоненими між Україною і рф.

Про це повідомляє пресслужба штабу.

«Додому повернулося 14 українських захисників. Серед них десятеро з 58-ї окремої механізованої бригади (ОМБР) та четверо – із 30-ї ОМБР. Вони потрапили в полон окупаційних військ навесні цього року», – ідеться у повідомленні.

У ньому уточнюють, що серед звільнених українських військовослужбовців є офіцер і військовий медик. Про кількість полонених окупантів, переданих російській стороні, штаб не повідомляє.

«Робота Координаційного штабу над поверненням усіх полонених захисників триває», – зазначено у заяві.

Уповноважений ВРУ з прав людини Дмитро Лубінець повідомив 24 серпня, що робота зі звільнення захисників Маріуполя Донецької області та інших військовополонених і цивільних заручників триває щодня.

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter