Війська рф мають проблеми з оплатою «служби» в Україні, їх моральний дух і дисципліна падають – розвідка Британії

Новини
Російські військові на БТР-82А Фото: РИА Новости

Британська розвідка вказує, що війська рф продовжують страждати від проблем з падінням морального духу та дисципліни на війні проти України. Окрім бойової втоми та великих втрат, однією з головних скарг російських військових, ймовірно, залишаються проблеми із зарплатою.

Про це у щоденному огляді повідомляє Міноборони Великої Британії.

«Російські військові продовжують страждати від проблем із моральним духом та дисципліною в Україні. Крім бойової втоми та високих втрат однією з головних проблем російських солдатів залишаються проблеми з їхньою оплатою», – йдеться у повідомленні.

Як зазначають у британській розвідці, у російській армії дохід військових складається зі скромної основної зарплати, доповненої різноманітними бонусами та надбавками. В Україні, найімовірніше, виникли серйозні проблеми з невиплатою значних бойових премій.

«Ймовірно, це пов’язано з неефективною військовою бюрократією, незвичайним правовим статусом «спеціальної військової операції» та щонайменше відвертою корупцією серед командирів. Російські збройні сили постійно не забезпечують базових потреб військовослужбовців, дислокованих в Україні, включаючи відповідну форму, зброю та пайки, а також оплату. Це майже напевно сприяло збереженню крихкого морального духу більшої частини сил», – йдеться у повідомленні.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter