Росія застосовує у війні проти України застаріле радянське озброєння

Новини
войска рф

Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що російські війська усе частiше використовують застаріле радянське озброєння у війні проти України. Це ракети Х-22 і Х-59, а також комплекси С-300.

«Ми бачимо таку тенденцію, що ворог дедалі частіше застосовує застаріле радянське озброєння. Якщо вчорашня доба – Х-101 ракети летіли, то це уже рідкість, тому що Х-101 надзвичайно дорогі ракети, понад 5 мільйонів доларів чи 6, а може, й більше. Це найбільш технологічні ракети, які Росія проти нас використовує. Часто застосовуються ракети радянського виробництва: Х-22, Х-59. А також і комплекси С-300, які призначені для збиття повітряних цілей, використовуються для ударів по наземних цілях. Щоправда, дальність цього комплексу – 75 кілометрів, тому противник має обмежений ресурс у дальності його застосування. Але це говорить про те, що ворог уже заощаджує ті ресурси, які витратив на війну в Україні. За різними даними, усе ж у противника трошки просів той запас», – сказав він.

Ігнат нагадав інформацію, що Росія звертається по безпілотники до Ірану, а по снаряди для артилерії – до Північної Кореї.

«Зрозуміло, що не все так добре у їхньому військово-промисловому комплексі», – вважає він.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter