Українські захисники зайшли у Балаклію

Новини
Бійці ЗСУ у звільненій від окупантів Балаклії Фото: t.me/s/operativnoZSU

На Харківщині українські захисники 8 вересня зайшли у Балаклію, яку російські окупанти утримували півроку. При цьому офіційного підтвердження від Генштабу ЗСУ про звільнення міста наразі немає.

Відповідні фото та відео українські військові публікують у соцмережах.

На них видно, як над у Балаклеї майорять українські прапори.

Державні прапори тримають і місцеві мешканці, які зустрічають своїх визволителів.

Також військові публікують кадри зачистки території міста від окупантів.

Українські захисники підняли державний прапор над Балаклеєю.

Як повідомлялось, за інформацією Генштабу ЗСУ, в ході активних дій Сили оборони повернули під контроль України понад 700 кв. км території на харківському та південнобузькому напрямках. При цьому на харківському напрямку звільнено понад 20 населених пунктів.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter