За останні кілька днів ЗСУ звільнили понад 1000 кв. км території України – Залужний

Новини
Валерій Залужний, головнокомандувач Збройних Сил України Фото: Facebook Ганна Маляр

Збройні сили України за останні декілька днів звільнили від російських окупантів понад тисячу квадратних кілометрів української території.

Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у Facebook.

«Понад 1000 кв. км звільнено від окупанта в останні кілька днів. Нам дуже важко, але ми просуваємося вперед. Вдячні співгромадянам, які допомагають і чекають на нас», – наипсав Залужний.

Як повідомлялось, за інформацією Генштабу ЗСУ, станом на 8 версня в ході активних дій Сили оборони повернули під контроль України понад 700 кв. км території на харківському та південнобузькому напрямках. При цьому на харківському напрямку звільнено понад 20 населених пунктів.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter