Малоймовірно, що війська Білорусі з їх обмеженими можливостями вторгнуться в Україну – розвідка Британії

Новини
Військовослужбовці Збройних Сил Білорусі Фото: AP

У британській розвідці не вважають, що проведення білоруських військових навчань біля українського кордону може бути сигналом підготовки військ Білорусі, які мають обмежені наступальні можливості, до вторгнення в Україну.

Про це у щоденному огляді повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

Як зазначає британська розвідка, 8 вересня військові Білорусі розпочали планові військові навчання щодо повернення території, захопленої «силами противника», та забезпечення безпеки своїх кордонів. Навчання триватимуть до 14 вересня 2022 року.

Вони пройдуть неподалік Бреста, біля білоруської столиці Мінська та у північно-східному районі Вітебська.

«Хоча використання Росією білоруської території відіграло важливу роль у невдалому наступі Росії на Київ на початку вторгнення, білоруські сили мають обмежені наступальні можливості, і існує невеликий шанс, щоб вони розгорнули свої сили в Україні. Дуже малоймовірно, що ці навчання є свідченням підготовки до прямої участі Білорусі у війні в Україні», – вважають у британській розвідці.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter