ЗСУ за 10 днів звільнили від окупантів 2 тисячі квадратних кілометрів території – Зеленський

Новини
зеленский
Президент України Володимир Зеленський Фото: president.gov.ua

З початку вересня ЗСУ звільнили від окупантів вже близько 2 тисяч квадратних кілометрів території України.

Про це заявив президент Володимир Зеленський.

«Рух наших воїнів на різних напрямках фронту продовжується. На цей час у рамках активних дій від початку вересня вже звільнено близько 2 тисяч кілометрів нашої території. Російська армія цими днями демонструє найкраще, що вміє, – показує спину. І, зрештою, це непоганий вибір для них – утікати. Окупантам в Україні місця немає і не буде», – сказав президент.

«Якщо хтось із російських військових боїться зараз повертатися в Росію, ми гарантуємо кожному, хто буде затриманий нашими воїнами, поводження згідно з Женевськими конвенціями», – додав президент.

Він також подякував бійцям 15-го Словʼянського полку Національної гвардії України, які відзначилися на Харківському напрямку.

Президент подякував за убезпечення ситуації в Балаклії воїнам 214-го окремого стрілецького батальйону, які разом з підрозділами Головного управління розвідки, Сил спеціальних операцій, спецпризначенцями Нацгвардії та поліцією повернули повний контроль у місто.

На Харківському та Південнобузькому напрямках тривають наступальні операції ЗСУ, але інформація щодо них поки не публікуватиметься, повідомив у сьогоднішньому вечірньому зведенні Генштаб.

Нагадаємо, ЗСУ звільнили від російських загарбників місто Куп’янськ у Харківській області.

Також у Балаклії Харківської області ЗСУ підняли український прапор. 

ЗСУ звільнили Ізюм від російських загарбників та деякі інші населені пункти в Харківській області. При цьому міноборони РФ стверджує, що російські війська «залишили місто».

***

24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter