Війська РФ вночі завдали удари по Харківщині: три людини загинули, четверо – поранені

Новини
Наслідки обстрілу військ РФ Харкова, 12.09.2022 Фото: t.me/synegubov

Російські війська ввечері у неділю та вночі 12 серпня завдали удари по Харківщині та Харкову. Внаслідок обстрілів загинули три людини, ще четверо – отримали поранення. На значній території області зникло електропостачання, яке на ранок вдалося відновити на 80%.

Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов у Telegram.

«Російські окупанти, під тиском наших ЗСУ тікаючи з Харківщини, продовжують мститися мирному населенню. Цієї ночі близько опівночі ворог завдав ракетного удару, попередньо з ЗРК С-300, по Новобаварському району Харкова. Частково зруйновано 5-поверховий житловий будинок. На жаль, 1 людина загинула, 2 поранених. Інформація уточнюється», – написав Синєгубов.

Він додав, що близько 20:00 у неділю ворог завдав ракетного удару по Холодногірському району Харкова. «Пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури. 2 працівників загинули. Рятувальники майже всю ніч локалізовувли масштабну пожежу», – зазначив голова ОВА.

Також в неділю від ракетних обстрілів Росії постраждав об‘єкт критичної інфраструктури в Чугуївському районі області. Двоє людей отримали поранення.

«Внаслідок російських ракетних ударів в м. Харків та на великій частині Харківської області зникло електропостачання. Також без електрики не працювали насоси, що подають людям у будинки воду. Наразі по області електро- та водопостачання відновлено на 80%. Роботи тривають. Дякуємо нашим енергетикам та рятувальникам за оперативну та самовіддану роботу!», – заявив Синєгубов.

Він вказав, що українські військові продовжують операцію зі звільнення Харківщини від російських окупантів.

«Ворог спішно кидає свої позиції та тікає вглиб раніше окупованих територій, або одразу на територію РФ. Вчора росіяни залишили населені пункти Великий Бурлук та Дворічна Куп’янського району. На окремих ділянках фронту наші захисники вийшли до державного кордону з РФ», – розповів голова ОВА.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter