На Луганщині росіяни втекли зі Сватового, там залишилася лише місцева «міліція ЛНР» – Гайдай

Новини
Черга авто колаборантів, які масово втікають з Луганщини до Росії, окуповане місто Щастя, Фото: скріншот відео Facebook Сергій Гайдай

На Луганщині у ході відступу російські війська спішно кидають свої позиції та тікають вглиб тимчасово зайнятих територій або на територію Росії. У місті Сватове залишились тільки представники так званої «народної міліції» з числа місцевих жителів. Псевдореферендум, який окупанти планували провести 11 вересня, перенесено на невизначений термін.

Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у Telegram.

«У Луганській області російські військові з родинами покинули Сватове, залишилися тільки військовослужбовці так званої «народної міліції» з числа місцевих жителів. Окупаційна влада підтверджує інформацію щодо переміщення військових та колаборантів вглиб Луганщини. Більш того, «частина їде транзитом на територію РФ». Водночас ніяких організаційних заходів щодо евакуації противником не організовано – кожен рятується самостійно», – написав Гайдай.

Водночас, вказав він, окупанти заперечують і будь-яке порушення безпекової ситуації на окупованій ними території області.

«Втім повідомляють, що псевдореферендум, який планувалося провести 11 вересня, перенесено на невизначений термін. Готові голосувати навіть 31 грудня. Мовляв, організувати його можливо виключно в максимально безпечних умовах, що на теперішній час неможливо зробити через обстріли українських військ», – додав голова ОВА.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter