Сили оборони увійшли до Святогірська на Донеччині – Нацгвардія України

Новини
Фото з соцмережі

Сили оборони України 12 вересня увійшли до Святогірська у Донецькій області та взяли контроль над раніше окупованим військами РФ містом.

Про це повідомляє Національна гвардія України, на сторінці якої у Facebook опубліковане відеозвернення бійця батальйону оперативного призначення ім. Кульчицького Нацгвардії Віталія Марківа.

«Підрозділи Національної гвардії України, Збройних сил України та територіальної оборони зайшли у місто Святогірськ. Крок за кроком, метр за метром ми звільняємо нашу землю від окупанта», – сказав Марків, стоячи перед будівлею Святогірської міської ради.

Раніше у соціальних мережах з’являлися фото українського прапора, піднятого на ганку Святогірського виконкому.

Фото з соцмережі

Святогірськ був окупований російськими військами на початку липня.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter