На Харківщині ЗСУ вже звільнили понад 300 населених пунктів – Маляр

Новини
Ганна Маляр, заступниця міністра оборони України Фото: Facebook Ганна Маляр

На Харківщині в ході контрнаступу Збройні Сили України звільнили понад 300 населених пунктів. Загальна площа звільненої від окупації території області досягла 3,8 тис. кв. км, на яких залишались 150 тис. жителів.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр в ефірі національного телемарафону.

«Ця операція зі звільнення Харківської області тривала декілька днів. Вона і планувалася на декілька днів, починаючи з 6 вересня до сьогодні. Звільнено 3 800 кв. км, понад 300 населених пунктів та понад 150 тис. наших людей стали вільними від окупації, де вони фактично були заручниками», – сказала Маляр.

Вона також зазначила, що операція триває і триватиме до повного звільнення Харківщини.

«Ми сьогодні спілкувалися з місцевими жителями. Вражає стійкість і дух українців, тому що росіяни їх тут позбавили будь-якого зв’язку і ні в кого з цих людей фактично не було можливості дізнатися, що там, на підконтрольній частині. Їм казали, що України вже немає, що в Україні інший президент, що Україна за ними не прийде. Але всі наші люди, всі вони стійко чекали, вірили, що Збройні сили прийдуть і звільнять їх», – розповіла Маляр.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter