РФ купує зброю у держав, які знаходяться під жорсткими санкціями – британська розвідка

Новини
путин оружие
Фото: ВВС

РФ частіше закуповує зброю в інших держав, на які поширюються жорсткі санкції. Це Іран та Північна Корея, оскільки власні запаси РФ виснажуються.

Про це йдеться у щоденному звіті британської розвідки.

«Росія, найімовірніше, вперше розмістила іранські безпілотні літальні апарати в Україні. 13 вересня 2022 року українські офіційні особи повідомили, що їхні сили збили БПЛА «Shahed -136» під Куп’янськом, в районі успішного наступу України, що триває», – йдеться в повідомленні.

Shahed-136 – ударний БПЛА односторонньої дії із заявленою дальністю польоту 2500 кілометрів. Подібні системи іранського виробництва, ймовірно, використовувалися при нападах на Близькому Сході, зокрема проти нафтового танкера MT MERCER STREET у липні 2021 року.

У британській розвідці зазначають, що втрата Shahed -136 поблизу лінії фронту говорить про те, що існує реальна можливість того, що Росія намагається використати цю систему для завдання тактичних ударів, а не по стратегічним цілям в глибині української території.

Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що російські війська усе частiше використовують застаріле радянське озброєння у війні проти України. Це ракети Х-22 і Х-59, а також комплекси С-300.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter