У Запоріжжі затримали 19-річну агентку «007» за роботу на росіян – СБУ

Новини
СБУ 007

Контррозвідка Служби безпеки України затримала у Запоріжжі 19-річну мешканку тимчасово окупованої РФ території Пологівського району, яка, за даними слідства, прибула в обласний центр як «волонтер», а насправді була завербована та шпигувала на росіян. Від російського куратора підозрювана отримала позивний «007».

Про це повідомили в СБУ та Офісі генпрокурора.

За даними СБУ, в окупації на півдні жінка через особисті зв’язки збирала для ФСБ РФ дані на учасників партизанського руху та з’ясовувала місця схованок ЗСУ з боєприпасами.

«Також до її обов’язків входило виявлення на захопленій території родичів чинних військових. Інформацію вона передавала через один із месенджерів. Після виїзду до Запоріжжя її завданням було налагоджувати контакти з бійцями Сил оборони, щоб встановлювати місця дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ. Координати та дані про кількість бійців та техніки вона планувала передавати окупантам через Telegram, але її «своєчасно викрили та нейтралізували, причому під час чергового виконання доручення ворога», – йдеться в повідомленні.

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури викрито громадянку України, завербовану представниками спецслужб країни-агресора. Їй повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter