У РФ влада скасовує відправку особового складу на війну в Україні через масові відмови воювати – ГУР

Новини
армия РФ

В РФ масово скасовують заплановану відправку особового складу на війну через відмову військових брати участь у бойових діях в Україні.

Про це заявило Головне управління розвідки Міноборони.

«Військовослужбовців 5-ої окремої танкової бригади 36 армії (Улан-Уде), які пишуть рапорти на звільнення через відмову продовжувати участь в бойових діях в Україні, звільняють зі служби без урахування будь-яких пільг (вислуга років – рік за три, статус ветерана тощо). Особовому складу бригади, який перебуває в Україні, надають відпустки виключно за сімейними обставинами (смерть близьких родичів)», – йдеться в повідомленні.

Водночас в підрозділах, які беруть участь у війні проти України, спостерігається катастрофічна нестача особового складу. Командування окупаційних військ наказало цілеспрямовано спрощують діагнози пораненим у шпиталях, не проводити раніше заплановані операції та пропонувати їм повернутись на війну до України.

Лікарям «рекомендують» надавати дозвіл на планові хірургічні втручання тільки по закінченню «спецоперації» або за дозволом командира пацієнта. Зокрема, за інформацією розвідки, одного разу після розриву барабанної перетинки вуха та контузії, військовослужбовця за 3 дні виписали із шпиталю з діагнозом «отит». Йому відмовили в операційному втручанні та порекомендували «не застуджувати вухо».

ГУР також повідомляє, що окупанти намагаються посилити своє угруповання під окупованим Херсоном за допомогою «наявних резервів». Росія планує передислокацію 4 батальйонів «кадирівців», однак ці підрозділи значно недоукомплектовано. Більшість особового складу – не чеченці, а найманці з найбідніших регіонів РФ.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter