У звільненому Ізюмі підняли прапор України, на церемонію приїхав президент Зеленський

Новини

У звільненому місті Ізюм Харківської області підняли прапор України. На церемонію приїхав президент Володимир Зеленський.

Про це повідомляють Управління стратегічних комунікацій ЗСУ та 25 окрема повітрянодесантна Січеславська бригада, яка брала участь у звільненні міста. А також Офіс президента.

Зеленский Изюм

«Раніше, коли ми дивилися вгору, завжди шукали синє небо. Сьогодні, коли дивимося вгору, шукаємо тільки одне — прапор України. Наш синьо-жовтий уже майорить у деокупованому Ізюмі. І так буде в кожному українському місті й селі», — сказав Зеленський.

Глава держави наголосив, що його шокувало те, що він побачив під час візиту в деокупований Ізюм.

«Зруйновані будівлі, вбиті люди… На жаль, це частина нашої сьогоднішньої історії. І частина сучасної російської нації — те, що вони зробили», — зазначив він.

Також Зеленський подякував військовим за звільнені українські землі. Зрештою над міською радою підняли український прапор.

В урочистостях також узяли участь заступниця міністра оборони Ганна Маляр, представники ЗСУ та інших силових підрозділів, які звільняли місто. Під час церемонії хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих захисників.

10 вересня ЗСУ звільнили Ізюм від російських загарбників та деякі інші населені пункти в Харківській області. 

З початку вересня ЗСУ звільнили від окупантів вже близько 2 тисяч квадратних кілометрів території України, заявив президент Володимир Зеленський.

Нагадаємо, ЗСУ звільнили від російських загарбників місто Куп’янськ у Харківській області.

Також у Балаклії Харківської області ЗСУ підняли український прапор. 

ЗСУ звільнили Ізюм від російських загарбників та деякі інші населені пункти в Харківській області. При цьому міноборони РФ стверджує, що російські війська «залишили місто».

***

24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter