ЗСУ встановили вогневий контроль майже над усією Херсонською областю – ОК «Південь»

Новини
Херсонская область

Збройні Сили України встановили вогневий контроль майже над усією територією тимчасово окупованої Херсонської області.

Про це повідомила речниця оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону.

За її словами речниці, особливості військової операції ЗСУ на півдні пов’язані з ландшафтом місцевості Херсонської області, де дуже багато річок, каналів та відкрита степова місцевість.

«Тому тут немає інформаційної відкритості, оскільки це дуже небезпечно для наших підрозділів та населення через загрозу обстрілів з боку противника. Дуже багато територій заміновано, ми не можемо оголошувати всі наші успіхи, але ми просуваємось і тіснимо росіян – це дуже їх деморалізує», – зазначила Гуменюк.

Також речниця підкреслила, що моральний стан противника також підірваний успіхами ЗСУ під час наступу в Харківській області, окупанти обмінюються між собою чутками.

«Майже над усією територією Херсонської області тримається наш вогневий контроль, ми продовжуємо нашу бойову роботу, але про перемоги говорити поки що рано, потрібно закріпитися у звільнених населених пунктах», – резюмувала речниця Оперативного командування «Південь».

***

24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter