Окупанти обурені ударом ЗСУ із систем HIMARS по будівлі в центрі Херсона, де проходила нарада з колаборантами

Новини
Будівля Апеляційного суду в окупованому Херсоні після обстрілу ЗСУ, 16.09.2022 Фото: РИА Новости

Окупанти скаржаться, що ЗСУ 16 вересня завдали ракетного удару з систем HIMARS по будівлі «адміністрації Херсонської області» в центрі Херсона, де в цей момент проходила нарада призначених російським загарбниками «глав адміністрацій міських та муніципальних округів». Проте місцеві жителі вказують, що насправді удар припав не по будівлі Херсонської облдержадміністрації, а по будівлі Апеляційного суду поряд із ним.

Про український ракетний удар повідомляється на Telegram-каналі окупаційної «адміністрації Херсонської області».

«По будівлі Адміністрації Херсонської області було завдано ракетного удару. Є постраждалі», – йдеться у повідомленні.

При цьому так звана «заступник голови адміністрації Херсонської області» Катерина Губарєва повідомила у своєму Telegram, що обстріл стався під час наради з місцевими колаборантами.

«Під час наради голів адміністрацій міських та муніципальних округів з боку укрбандитів стався підлий теракт», – написала Губарєва.

Будівля Апеляційного суду в окупованому Херсоні після обстрілу ЗСУ, 16.09.2022 Фото: РИА Новости

Про удар ЗСУ по будівлі суду, де засідає окупаційна «адміністрація» Херсонщини, повідомив і депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань.

«В Херсоні прилетіло в будівлю суду, де розміщувались і так званий «уряд» окупантів і військово-цивільна адміністрація зрадників. Кожне подібне влучання наближає нашу перемогу», – написав Хлань у Facebook.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter