Іспанія відправила в Україну п’ять транспортних літаків з боєприпасами

Новини
Військово-транспортний літак A400M з боєприпасами для України, авіабаза Рота, Іспанія Фото: Silvia García Navarro

Королівство Іспанія відправило в Україну п’ять військово-транспортних літаків з боєприпасами для великокаліберних артилерійських систем.

Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України з поисланням на Міністерство оборони Іспанії.

Як зазначається, літаки відправлялися окремо протягом кількох днів. П’ятий – Т-23 – вилетів 9 вересня з авіабази Торрехон-де-Ардос (Мадрид) і транспортував в Україну боєприпаси великокаліберної польової артилерії. Минулого тижня чотири рейси вилетіли з бази в Роті (м.Кадіс). Загалом транспортовано 75 піддонів великокаліберних боєприпасів.

Завантаження боєприпасів для України на військово-транспортний літак A400M, авіабаза Рота, Іспанія Фото: Silvia García Navarro

Крім того, у відповідь на звернення міністра оборони України під час останньої міністерської зустрічі в Празі Міністерство оборони Іспанії відправило в Україну вантажівку з медичними засобами.

Так само, у відповідь на запит української влади щодо матеріалів та обмундирування для зимових умов, з Іспанії вже виїхало двадцять вантажівок із спорядженням, яке протягом серпня підготував підрозділ матеріально-технічного забезпечення армії Іспанії.

Міністерка оборони Іспанії Маргарита Роблес на міністерській зустрічі у Празі заявила колегам, що «усі ці поставки є прикладом рішучої та постійної підтримки українського народу з боку Іспанії протягом тривалого часу».

Марагарита Роблес, міністерка оборони Іспанії Фото: Silvia García Navarr

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter