П’ятеро звільнених командирів «Азова» перебуватимуть у Туреччині до кінця війни – Зеленський

Новини
Азов
Звільнені командири полку "Азов" 21.09.2022 Фото: телеграм

Президент Володимир Зеленський повідомив, що згідно з домовленостями, п’ятеро звільнених командирів полку «Азов» перебуватимуть у Туреччині до кінця війни.

«Україна повернула з російського полону 215 героїв. Ми дуже цінуємо внесок всіх, хто долучився до порятунку захисників, і ніколи не забудемо про це. Щиро дякую президенту Туреччини Реджепу Таїпу Ердогану за провідну роль у цьому процесі. Ми домовилися, що п’ятеро звільнених командирів «Азова» перебуватимуть у комфортних умовах у Туреччині до кінця війни та зможуть бачитися з родинами. Також Україна на знак вдячності за допомогу нашій державі визволила з полону Росії п’ятьох громадян Великої Британії, двох – США, громадян Марокко, Швеції, Хорватії. Дякую за сприяння Саудівській Аравії», – заявив Зеленський.

Зеленський наголосив, що Україна пам’ятає про всіх, хто перебуває в російському полоні, і зробить усе для їхнього порятунку.

Опубліковано повний список українських захисників та іноземців, яких вдалося обміняти з РФ. 215 українських захисників, серед них 10 іноземців, обміняли на кума Путіна Віктора Медведчука і 55 російських військових.

Президент Володимир Зеленський заявив, що серед звільнених – прикордонники, поліцейські, моряки, нацгвардійці, ТРошники, митники, цивільні і бійці полку «Азов». 

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter