В Ізюмі закінчили ексгумацію: 436 тіл, серед них багато жінок, є діти

Новини
Изюм

У звільненому від російських загарбників місті Ізюм Харківської області закінчили ексгумацію убитих окупантами з масового поховання. Загалом підняли 436 тіл, серед яких є діти.

Про це заявив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«Сьогодні завершується ексгумація тіл з масового поховання в Ізюмі. Усього ексгумовано 436 тіл. Більшість з них мають ознаки насильницької смерті, а 30 – сліди катувань. Є тіла з мотузкою на шиї, зі зв’язаними руками, з поламаними кінцівками та з вогнепальними пораненнями. У декількох чоловіків ампутовані геніталії. Все це докази жахливих тортур, яким окупанти піддавали мешканців Ізюму. Більшість тіл – цивільні, 21 – військові», – заявив він.

«На жаль, таке масове поховання не єдине в Ізюмі. Знайдено щонайменше ще 3 таких місця в цьому районі, є поховання і в інших звільнених містах Харківщини. Наразі проводяться огляд та розмінування», – повідомив Синєгубов.

Раніше президент України Володимир Зеленський наголосив, що світ має діяти для того, щоб не допустити повторення того, що вже сталося в Бучі, Маріуполі та Ізюмі. На думку Зеленського, терор росіян не вийде зупинити без визнання РФ державою – спонсором тероризму.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter